Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a tananyag kezdőlapjára (P)Ugrás a tananyag előző oldalára (E)Ugrás a tananyag következő oldalára (V)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funkció)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintése (D)Keresés az oldalon (nem elérhető funkció)Súgó megtekintése (S)

Tehetséggondozás az informatikában - Képszerkesztés / Kijelölések /Vágólapról beillesztett kép(részlet) szerkesztése

Kijelölések

Vágólapról beillesztett kép(részlet) szerkesztése

Olykor szükséges lehet (és az OKTV Alkalmazói kategóriájában is gyakran használatos művelet) bizonyos képrészletek sokszorosítására, szerkesztésére.

Erre nézünk most lehetőségeket.

Kép beillesztése

Mielőtt bármit is tudnánk kezdeni, be kell illesztenünk vágólapról egy képet, vagy képrészletet; erről már korábban tárgyaltunk (Kijelölt terület másolása, kivágása, beillesztése).

Vissza a tartalomjegyzékhez

Beillesztett kép forgatása

Miután beszúrtuk a képet, még ne véglegesítsük! Válasszuk ki a Forgatási eszközt, majd kattintsunk rá a beillesztett képre! Ekkor egy párbeszéd ablak jelenik meg, melybe beírhatjuk a forgatás különböző tulajdonságait.

Forgatás párbeszédablak29. ábra: Forgatás párbeszédablak

Forgatásnál nem csak a forgatás szögét adhatjuk meg, hanem azt is, hogy mely pont körül forgassunk. Ezt a Középpont X, ill. Középpont Y koordináták átírásával is módosíthatjuk, de talán jobb ötlet a forgatandó képen található kis célkereszt arrébb cipelése (lásd az alábbi ábrát).

Beillesztett kép, forgatási középponttal (az ábra bal felén látható kereszt30. ábra: Beillesztett kép, forgatási középponttal (az ábra bal felén látható kereszt

Vissza a tartalomjegyzékhez

Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.
Készült az "Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért” című TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0007 pályázat keretében.

A tananyag az ELTESCORM keretrendszerrel készült