Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a tananyag kezdőlapjára (P)Ugrás a tananyag előző oldalára (E)Ugrás a tananyag következő oldalára (V)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funkció)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintése (D)Keresés az oldalon (nem elérhető funkció)Súgó megtekintése (S)

Tehetséggondozás az informatikában - Képszerkesztés / Kijelölések /Szerkesztési lehetőségek

Kijelölések

Szerkesztési lehetőségek

Kijelöléseknek még sok használható tulajdonsága van: például az adott kijelölt területet sokféleképp lehet szerkeszteni; többek között lehet állítani:

Ezek közül párat lentebb részletezünk.

Kijelölt terület másolása, kivágása, beillesztése

Kijelölt területet – természetes módon – lehet másolni, és újra beilleszteni. Ezeket a már megszokott CTRL+C (másolás) illetve CTRL+V (beillesztés) gyorsbillentyűkkel tehetjük meg. A kivágás gyorsbillentyűje: CTRL+X.

Beillesztéskor egy úgynevezett „Lebegő réteg” jelenik meg a Rétegek párbeszéd ablakban. Amíg el nem helyeztük véglegesen a beszúrt kép darabot a vágólapról, addig más műveletet nem tudunk végezni. Ezért hát beillesztés esetén a következő lépéseket végezzük el:

Megjegyzés

A rétegek nincsenek benne az OKTV Alkalmazói kategóriájának elvárt ismereteiben, ezért ebben a munkában a rétegekről csak kitekintés szintjén lesz szó.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.
Készült az "Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért” című TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0007 pályázat keretében.

A tananyag az ELTESCORM keretrendszerrel készült