Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a tananyag kezdőlapjára (P)Ugrás a tananyag előző oldalára (E)Ugrás a tananyag következő oldalára (V)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funkció)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintése (D)Keresés az oldalon (nem elérhető funkció)Súgó megtekintése (S)

Tehetséggondozás az informatikában - Képszerkesztés / Segédvonalak, elkészült kép exportálása a Gimpből /Exportálás

Segédvonalak, exportálás

Exportálás

Felvetődhet a kérdés, hogy mi a különbség a mentés és az exportálás között? A mentés nyers formában menti el a képet, többek között például a Gimp saját formátumába (xcf). Exportálás során viszont a nyers képet (beállított körvonalakkal, árnyékokkal elforgatásokkal, rétegekkel, beállított szűrőkkel stb.) a program átkonvertálja egy olyan képformátummá, melyet már egy hétköznapi képnézegető alkalmazással is meg tudunk nyitni. A Gimp (többek között) a következő képfájl kiterjesztésekbe képes exportálni: JPG, GIF, PNG, BMP.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.
Készült az "Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért” című TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0007 pályázat keretében.

A tananyag az ELTESCORM keretrendszerrel készült