Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a tananyag kezdőlapjára (P)Ugrás a tananyag előző oldalára (E)Ugrás a tananyag következő oldalára (V)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funkció)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintése (D)Keresés az oldalon (nem elérhető funkció)Súgó megtekintése (S)

Tehetséggondozás az informatikában - Képszerkesztés / Képfájl tulajdonságai /Színmélység, séma

Képfájl tulajdonságai

Színmélység, séma

Megadása új kép esetén

Új kép létrehozásánál lehetőség van beállítani a színmélységet, színsémát. Ehhez nyissuk le az Új kép létrehozása párbeszédablakban látható Speciális lehetőségek opciót (itt találhattuk meg a kép felbontására vonatkozó beállításokat is, lásd: 2. ábra)!

Figyeljük meg a Színséma legördülő menüt! Itt állíthatjuk be a kívánt színsémát. A versenyhez (vagy érettségihez is) kettő beállítás lehet hasznosabb: RGB szín, és szürkeárnyalatos. Előbbi – mint ahogy kiolvasható az elnevezésből – színes, míg utóbbi fekete-fehérré, pontosabban szürkeárnyalatossá teszi a képünket.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Módosítása meglévő kép esetén

Meglévő kép esetén válasszuk a Kép → Mód menüt! Itt ismét megtaláljuk az RGB szín, illetve Szürkeárnyalatos opciókat (több más mellett is). Az éppen megnyitott képet így akár szürkeárnyalatossá is alakíthatjuk.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.
Készült az "Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért” című TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0007 pályázat keretében.

A tananyag az ELTESCORM keretrendszerrel készült