Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a tananyag kezdőlapjára (P)Ugrás a tananyag előző oldalára (E)Ugrás a tananyag következő oldalára (V)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funkció)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintése (D)Keresés az oldalon (nem elérhető funkció)Súgó megtekintése (S)

Tehetséggondozás az informatikában – Prezentációkészítés / Vetítési tulajdonságok /Kirakati bemutató

Vetítési tulajdonságok

Kirakati bemutató

Kirakati bemutatónak nevezzük az olyan prezentációkat, melyek önműködően, tehát emberi irányítás nélkül is folyamatosan futnak. Ilyen bemutatókat érdemes alkalmazni kiállításokon, rendezvényeken, kirakatokban.

A kirakati bemutatóról többet is megtudhatunk az alábbi oldalon! [Utolsó megtekintés: 2014.09.10.]

A prezentációk ezen beállítási lehetőségét a versenyeken is szívesen számon kérik. Nézzünk is erre egy példát!

Feladat

Nemes 2006-2007. 3. forduló, 6. feladat (folytatás a Kirakati bemutató_7.pptx állomástól)

A feladat azt kéri, hogy a bemutató automatikusan működjön, az utolsó diakocka után pedig induljon elölről a lejátszás. A feladatnak már a nevében is benne van, hogy most egy kirakati bemutatót kell létrehoznunk.

Ehhez válasszuk a Diavetítés fül Diavetítés beállítása menüpontot! Az itt megjelenő ablakban állítsuk be a bemutató típusát kirakati bemutatóra, a továbbítás módját pedig időzítés szerintire, hiszen a vetítést a korábban megadott ütemezés alapján, folyamatosan szeretnénk futtatni!

A képen a Vetítési beállítások munkaablak látható23. ábra: Vetítési beállítások megadása
Megjegyzés
  • Ha egy hagyományos értelemben vett előadást szeretnénk tartani, ahol a prezentáció teljes képernyős vetítése közben beszélünk, magyarázunk, akkor válasszuk a Bemutató élőszó mellett opciót, ha pedig azt szeretnénk, hogy a felhasználó maga irányíthassa a külön ablakban megjelenő prezentáció vetítését, akkor válasszuk az Irányított bemutató lehetőséget!
  • A kirakati bemutató kézi továbbítás mellett is folytonos vetítést jelent, a kattintásra továbbítandó diák esetén ugyanis folytatja a lejátszást, ha öt percnél hosszabb ideig nem történik beavatkozás.

A vetítési beállítások megadásával el is készültünk a teljes feladattal! (Kirakati bemutató_Kész.pptx)

Vissza a tartalomjegyzékhez

Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.
Készült az "Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért” című TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0007 pályázat keretében.

A tananyag az ELTESCORM keretrendszerrel készült