Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a tananyag kezdőlapjára (P)Ugrás a tananyag előző oldalára (E)Ugrás a tananyag következő oldalára (V)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funkció)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintése (D)Keresés az oldalon (nem elérhető funkció)Súgó megtekintése (S)

Tehetséggondozás az informatikában - Webszerkesztés / Beágyazott keret használata

Tanulási útmutató

Összefoglalás

Ebben a leckében megnézzük, hogy milyen lehetőség van a KompoZerben beágyazott keretek készítésére. A beágyazott keretek olyan elemek, melyek a weblapon belül meghatározott területen belül jelenítenek meg weblapot.

Beágyazott keret használata

Ismét találkozhatunk a KompoZer egyik hiányosságával: közvetlenül nem tudunk beágyazott keretet készíteni. Ez egy olyan honlapelem, melyen keresztül egy másik honlap látható. Tulajdonképp így a honlapunkon belül el tudunk helyezni egy másik, komplett honlapot. Ehhez csak az adott honlap URL-jére van szükségünk.

A szerkesztőfelületen álljunk a kurzorral oda, ahova el szeretnénk helyezni ezt a beágyazott keretet, majd válasszuk a Beszúrás → HTML opciót! A megjelenő ablakba írjuk be az alábbi kódot (értelemszerűen az URL helye felirat helyére kell beírnunk a beágyazni kívánt oldal URL-jét):

Forráskód<iframe src="URL helye"> <p>A böngészője nem támogatja a beágyazott kereteket.</p> </iframe>

Beágyazott keret készítése.

Flash lejátszó letöltése

Beágyazott keret készítése.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.
Készült az "Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért” című TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0007 pályázat keretében.

A tananyag az ELTESCORM keretrendszerrel készült