Vissza az előzőleg látogatott oldalra (nem elérhető funkció)Vissza a tananyag kezdőlapjára (P)Ugrás a tananyag előző oldalára (E)Ugrás a tananyag következő oldalára (V)Fogalom megjelenítés (nem elérhető funkció)Fogalmak listája (nem elérhető funkció)Oldal nyomtatása (nem elérhető funkció)Oldaltérkép megtekintése (D)Keresés az oldalon (nem elérhető funkció)Súgó megtekintése (S)

Tehetséggondozás az informatikában – Adatbázis-kezelés / Táblák létrehozása

Tanulási útmutató

Összefoglalás

Ebben a fejezetben a táblák létrehozásának módjai kerülnek áttekintésre.

Követelmény

A tanuló tudjon adatbázist létrehozni Microsoft Access-ben.

Táblák létrehozása

Ahhoz, hogy egy adatbázissal dolgozni tudjunk, adatokra van szükségünk. Az adatbázisban az adatokat táblákban tároljuk. Táblákat kétféleképpen tudunk létrehozni az Access-ben: egy egyszerű űrlap felületen vagy a táblatervező segítségével.

Az előbbi módszert használva egy táblázatot kitöltve az Access megpróbálja felismerni az egyes mezőkbe megadott adatok típusát, a mezőneveket pedig egyszerűen csak Mező1, Mező2, stb. néven nevezi el, így mindenképpen kénytelenek leszünk használni a második módszert, a Táblatervezőt.

A Táblatervezőben meg kell adnunk a mezők neveit, típusait, és opcionálisan adhatunk egy rövid leírást az adott mezőről (ha például a mezőnevek nem lennének elég beszédesek, akkor ez segíthet az eligazodásban).

Vissza a tartalomjegyzékhez

Új Széchenyi terv
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszirozásával valósul meg.
Készült az "Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért” című TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0007 pályázat keretében.

A tananyag az ELTESCORM keretrendszerrel készült